Наплитане на тенис ракети

Тенис център Томси разполага с една от най-модерните и скъпи машини за наплитане на тенис ракети – Stringway.

Цените за наплитане на тенис ракети в ТЕНИС ЦЕНТЪР ТОМСИ са:

  • с кордаж на клиента – 20 лева
  • с кордаж закупен от ТЕНИС ЦЕНТЪР ТОМСИ – 15 лв, плюс цената на избрания кордаж.

За правилното провеждане на тренировка по тенис в Бургас, е много важно Вашата екипировка да бъде на ниво. От съществено значение за правилното провеждане на групови и индивидуални тренировки по тенис, е тенис ракетата Ви да бъде с добре наплетен кордаж.

Кордажът при тенис ракетите е от голямо значение, тъй като това е основен фактор за точността, контрола и силата, с която изпълнявате ударите.

Правилно наплетения кордаж Ви дава предимството да имате по-голям контрол и по-голяма точност над ударите при тенис заниманията.

Видове кордажи за наплитане на ракети

Найлон – синтетични черва или найлон? Истината е, че повечето синтетични черва са направени с найлон (понякога наричани полиамиди). Има различни видове на найлон, с различна степен на усещане, така че не се страхувайте да опитате различни синтетични черва, докато не се намери правилният кордаж за Вас. Всичко на всичко, синтетичните черва доставят добра комбинация от възможности за възпроизвеждане и дълготрайност на страхотна цена. В миналото (когато са се използвали дървени ракети), всеки уважаващ себе си играч е използвал естествени черва. Днес, внушителен брой непрофесионални играчи използват кордаж базиран на найлонов нишки, които са значително подобрени като усещане. В действителност, сложните найлонови нишки предлагат наистина впечатляващ комфорт и мощност за наплитането на Вашата ракета. За разлика от по-основните синтетични червата (които имат едно единствено твърдо ядро), сложните найлонови нишки се състоят от стотици или хиляди ултра гъвкави влакна, групирани с гъвкави смоли като полиуретан.

Други материали за изработване на кордажи са:

Естествени черва – най-добри за игра, усещане и обиране на напрежението във вашата тенис ракета. Често се пренебрегват поради високата им цена, но са най-добрият избор за играчи с проблеми на ръката. До скоро кордажите изработени от естествени черва, бяха избор номер едно на играчите от ATP и WTA Tour. В момента по-полуярни са хибриди, съчетаващ полиестерни влакна и естествени чревни кръстове (някои играчи използват червата в мрежата за по-голяма мощност и контрол). Естествените черва предлагат максимално усещане и контрол, благодарение на ултра-ниската твърдост, която осигурява изключителна “кражба” на топки.

Полиестер – много издръжлив низ предназначен да осигури контрол и издръжливост на играчите с дълги, бързи движения. Полиестерът е избор номер едно на Про Тур, защото позволява на напредналите агресивни тенис играчи да поддържат на хирургична точност върху своите най-бързи, най-агресивни ходове. Този тип нишки предоставят невероятна скорост на удара, както и категорично по-високо ниво на въртене, което буквално може да промени траекториите и ъглите на разположение на играча. Полиестера също така служи да се впрегне огромната сила, която дойде с графит ерата. Поради високата си твърдост и относително ниска мощност, полиестера, не се препоръчва за начинаещи или играчи с рамото наранявания.

Кевлар – Най-издръжливият достъпен кордаж. Кевлара е много твърда и здрава нишка. Следователно, обикновено се комбинира с мека найлонова нишка напречно за да намали сковаността. Кевлар хибридите са най-малко мощните и най-неудобните кордажи налични в момента. Играчи, които опитват кевлар хибриди за първи път (от найлонови нишки), се препоръчва да намалят напрежението с 10%, за да компенсират добавената скованост. Не се препоръчва за начинаещи или играчи с рамото наранявания.